Plages du med tørrhet og svie i øynene?

pexels-pixabay-63320.jpg

Synet ditt forandrer seg hele livet, og etter at du passerer 45 år vil du merke endringene tydeligere enn vanlig. Da starter vanskene med å se klart på nært hold, og særlig det å lese liten skrift. Typisk for mange er behovet for bedre lys enn tidligere for å se klart. I dagens digitale verden tilbringer vi også stadig mer tid foran ulike skjermer.

Dette kan resultere i en rekke synsrelaterte problemer:

  • Tørrhet, svie og kløe i øynene
  • Tretthet i øynene etter en lang arbeidsdag
  • Stive skuldre og anspenthet som følge av feil synskorrigering
  • Konsentrasjonsproblemer, hodepine og tåkesyn

 

Dersom man er vant til å ha et godt syn, kan det bli en stor overraskelse og ikke minst vanskelig å akseptere synsutfordringene som dukker opp i 40-årene. Men fortvil ikke — det finnes hjelp å få.

Lei av lesebriller?

Trenger du lesebriller når du skal lese aviser, eller databriller når du jobber på PC? Du er ikke alene. I midten av førtiårsalderen vil de fleste utvikle alderslangsynthet (presbyopi). Linsen i øyet blir stivere, og man ser ikke lenger så godt på nært hold.

Øyemusklene får problemer med å veksle mellom ulike synsavstander, og synskarpheten blir dårligere etter som årene går. Som mange andre ting i livet er alderslangsynthet en av de tingene vi ikke kan unngå. Det spiller ingen rolle hvor bra eller dårlig synet ditt er fra før, når du kommer i 40-50-årsalderen vil øynene dine etter hvert miste evnen til å fokusere på nært hold.
Lei av lesebriller og å bytte briller mellom ulike gjøremål? Da kan et linsebytte være aktuelt for deg.

Linsebytte kan være løsningen

Når du gjør et linsebytte for å bli kvitt lesebrillene, databrillene eller terminalbrillene, erstattes den naturlige linsen med en individuelt tilpasset linse som gir deg klart syn både på lang og kort avstand.

Vår anbefaling er å bruke lesebriller eller databriller til skjermbruk en kortere periode mens alderssynet er i utvikling. Fram til den naturlige linsen har stivnet så mye at en operasjon kan gjennomføres. Øyets naturlige linse er alltid det foretrukne valget så lenge den fungerer. Men når styrken på brillene har passert +1,5 er det på tide å komme til en undersøkelse ved Trondheim Øyelegesenter.

Når du har gjennomført linsebytteoperasjonen, er du kvitt alderssynet en gang for alle. Den nye linsen forhindrer også utvikling av grå stær, som er et sykdomstilfelle som kan oppstå med en naturlig linse.

Ønsker du en prat om muligheten for et linsebytte? Bli kvitt lesebrillene og databrillene hos Trondheim Øyelegesenter. 

Første steg

Bestill gratis uforpliktende
forundersøkelse

Her får du vite om du kan korrigere synsfeilen din samt hvilken metode som passer best for deg.