Synskirurgi: 6 Vanlige myter

essential_line_visuphor_visucreen.jpg

Briller som dugger og linser som klør er for mange med på å daglig forsterke drømmen om en hverdag uten synshjelpemidler. Likevel er det fortsatt en del myter som lever i beste velgående og som bidrar til at veien til en brillefri hverdag virker både lang og skummel.  

I realiteten er den både kort og smertefri. Under får du en oversikt over vanlige påstander, samt svar på hvorfor disse ikke stemmer.   

1. Laseroperasjon og linsebytte er risikable inngrep 

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss risiko, men det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner ved øyeoperasjoner. I forkant av operasjonen må du gjennom en grundig forundersøkelse. Da forsikrer vi oss om at dine øyne vil tåle behandlingen. Omkring 4 av 5 som kommer til forundersøkelse, har øyne som egner seg for operasjon. I tilfeller hvor vi ikke anbefaler operasjon vil du få beskjed om dette.  

2. Synskorrigerende behandling er smertefult

Denne påstanden er ikke riktig. I forkant av inngrepet får du bedøvende øyedråper, som gjør at inngrepet blir helt smertefritt.  

3. Synskirurgi er dyrt

I et langtidsperspektiv kan det være lønnsomt å la seg operere. Prisen på laseroperasjon og linsebytte kan virke høy, men i realiteten kan beløpet være tjent inn i løpet av noen år. Både briller og kontaktlinser er en betydelig utgift og må stadig fornyes. 

4. Jeg trenger sykemelding fra jobb i forbindelse med inngrepet

Du trenger normalt sett ikke sykemelding fra jobb. Dersom arbeidet innebærer tunge løft eller du jobber i støvfylte omgivelser anbefaler vi at du holder deg borte fra arbeidet i noen dager, ellers kan de fleste være tilbake på jobb allerede dagen etter operasjonen.  

5. Skjeve hornhinner kan ikke opereres

Skjeve hornhinner er ingen hindring. Likevel er det dessverre mange som automatisk avskriver muligheten for en brillefri hverdag, grunnet at de har skjeve hornhinner. Dersom du er blant disse, kan du trygt vekke til live igjen drømmen om en hverdag uten briller og linser.  

6. Jeg er for gammel for synskorrigerende behandling

Det er ingen øvre aldersgrense for å kvitte seg med briller og linser. Det finnes imidlertid en nedre aldersgrense, vi behandler ingen før de er fylt 18 år.  

Det er altså ingen grunn til å vente med å ta det første steget mot en brillefri hverdag. Derimot er det veldig mange gode grunner for å komme i gang med prosessen.  
Og du! Veien mot din brillefrie hverdag er verken lang eller kronglete: 

Bestill en gratis og uforpliktende forundersøkelse hos oss i dag. Når du kommer til undersøkelsen, forsikrer vi oss om at dine øyne tåler behandling, vi gir deg nødvendig informasjon om inngrepet og du får svar på alle dine spørsmål.  

Første steg

Bestill gratis uforpliktende
forundersøkelse

Her får du vite om du kan korrigere synsfeilen din samt hvilken metode som passer best for deg.