Ikon - icon-laserbehandling.svg

Slik foregår laseroperasjonen

Selve laseroperasjonen er udramatisk. Du ligger på operasjonsbenken i vanlige klær og er våken under inngrepet. Det hele er over på noen minutter. 

Bedøvende øyendråper

På behandlingsdagen gjør vi først en siste sjekk av øynene dine. Deretter drypper vi øynene med noen dråper bedøvelse. Det vil ikke være nåler eller sprøyter involvert under øyeoperasjonen. 

Uten smerte

Øyelaser er forbundet med svært lite smerte, og vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal ha en så god opplevelse som mulig. Det kan imidlertid føles litt ubehagelig når vi setter på holderen som hindrer at du blunker under behandlingen. I løpet av inngrepet vil du også kunne oppleve trykk på øyet noen sekunder. 

Våken under operasjonen

Du er våken under operasjonen og kan hele tiden snakke med legen og personalet rundt deg. Mens vi tar hånd om deg er din jobb er å feste blikket på et blinkende, rødt lyspunkt i laseren.  
 
Laseroperasjon av begge øyne tar 20 minutter. Linsebytte på begge øyne tar vel 30 minutter. Med forberedelse og litt hvile etter inngrepet, må du regne med å bruke mellom én og halvannen time før du kan forlate Trondheim Øyelegesenter. 

Første steg

En gratis uforpliktende forundersøkelse

Her får du vite om du kan korrigere synsfeilen din samt hvilken metode som passer best for deg.

Book forundersøkelse