Drømmelinser - slik virker nattlinser

pexels-maksim-goncharenok-4823600.jpg

Del denne saken

Er du nærsynt, kan drømmelinser hjelpe deg til et bedre syn. Nattlinser, populært kalt drømmelinser, er spesielle kontaktlinser som du sover med om natten. På dagtid trenger du ikke å bruke hverken briller eller vanlige kontaktlinser. 

Hvordan virker nattlinser? 


Nærsynthet er en av de vanligste synsfeilene vi har. Mange nærsynte, også de med skjeve hornhinner, kan få et klart og stabilt syn ved hjelp av drømmelinser. 

Du slipper alle praktiske hensyn knyttet til det å bruke briller. Hvis du arbeider i et miljø der du kan få tørre øyne, eller utsettes for mye støv eller svette, kan det også være en fordel å droppe vanlige kontaktlinser. Ettersom drømmelinsen bare brukes mens du sover, er du heller ikke like utsatt for infeksjoner på øyet. 

Optikeren lager en drømmelinse som er tilpasset øyet ditt. Drømmelinsen er laget av et hardt, men fleksibelt materiale som er gjennomtrengelig for oksygen. Den er hardere enn en vanlig kontaktlinse. Drømmelinsen former hornhinnen, så overflaten blir buttere. Ettersom drømmelinsen vil bli mer desformet og tettere over tid, må den skiftes ut en gang i året. 

Virkningen er bare midlertidig. Derfor må du bruke drømmelinsene hver natt. Drømmelinser forbedrer synet ditt merkbart allerede etter den første natten, men du kan trenge en tilvenningsperiode for å se helt klart uten ekstra hjelp på dagtid. 

Du kan når som helst slutte å bruke drømmelinser. 

Drømmelinser og laser 


Å bruke drømmelinser påvirker ikke muligheten til å kunne velge laserbehandling
Det er ingen absolutt aldersgrense for laserbehandling, men det er ikke vanlig å gjennomføre laserbehandling av synsfeil på pasienter som er under 18 år. Det er også en forutsetning for en god behandling at synsfeilen har vært stabil i en tid. 

Derfor kan drømmelinser være et godt alternativ for barn og unge, som kanskje vurderer laserbehandling av synsfeilen når de blir eldre.  

Trondheim Øyelegesenter er spesialister på synskorrigerende kirurgi. Bruker du drømmelinser og vurderer laserbehandling, så svarer vi gjerne på de spørsmålene du måtte ha. 

Første steg

Bestill gratis uforpliktende
forundersøkelse

Her får du vite om du kan korrigere synsfeilen din samt hvilken metode som passer best for deg.