Ulemper med briller: 6 ting du kan kjenne deg igjen i

pexels-fotografierende-3876937.jpg

Del denne saken

Du kan være godt vant til å bruke briller, men det er noen irritasjonsmomenter i hverdagen som alle med briller kan kjenne seg igjen i. Alle som kommer til oss for smertefri synsbehandling, har gode grunner for å ønske å bli brillefri. Hvorfor vil du helst bli brillefri? 

Dette er noen ulemper med briller 


Briller som støver til. Alle som har håndtert et kamera, vet at det ikke blir gode bilder med støv på linsen. Slik er det også å se med briller. Støv og skitt er ofte vanskelig å bli kvitt. Har du ikke pusseskinn for hånden, og prøver med genseren eller skjorteermet, kan brillene bli enda verre. Ofte trengs en skikkelig brillerens for å få brillene helt rene.  

Briller som dugger. Går du fra kulden og inn i et oppvarmet rom, åpner stekeovnen eller løfter et kjelelokk, blir det fort tåke i synsfeltet. Under koronapandemien har enda flere fått oppleve den kjedelige kombinasjonen av munnbind og briller, som dugger hver gang du puster ut. Ikke så morsomt når du er sted der du er nødt til å ha på munnbindet. 

Briller som blir våte i regnet. Fuktige briller er det ikke mye bruk for. Det blir som gå rundt med en frontrute uten vindusviskere. Etterpå er ikke brillene lette å få tørre og gjennomsiktige uten ordentlig brillerens heller. 
Briller som sitter dårlig. Er ikke passformen på brillene perfekt, kan det bli ukomfortabelt. Ikke alle briller er like enkle å justere. Briller som sitter for løst eller for stramt, har lett for å irritere. 
Briller som gnir mot huden. Enten fordi brillene ikke sitter helt som de burde, eller fordi de har en form som gjør at brilleinnfatningen hviler eller gnir mot huden noen steder. Sart hud har også lettere for å bli irritert av briller. 

Solbriller uten styrke. Har du ikke solbriller med styrke, eller ikke har dem for hånden der og da, må du kanskje ta til takke med solbriller uten. Eller du må bare bruke vanlige briller og myse i solen. Det er vanskelig å si hva som er mest ugreit. 

På tide å bli brillefri? 

 

Er du klar for å bli kvitt briller eller kontaktlinser, kan du be om en forundersøkelse hos Trondheim Øyelegesenter. Forundersøkelsen er gratis og uforpliktende. 

Les mer: Synskirurgi: 6 vanlige myter 

Første steg

Bestill gratis uforpliktende
forundersøkelse

Her får du vite om du kan korrigere synsfeilen din samt hvilken metode som passer best for deg.