Fra sterkt nærsynt til klarsynt på 45 sekunder

Behandling: Laserbehandling
Batvik-Benn.jpg
Del denne saken

Benn Asgeir Båtvik er like fornøyd med synet i dag, 15 år etter laserbehandlingen.

I 2001 hadde markedssjefen i Norgeshus fått nok av kontaktlinser og tørre øyne. – Særlig på reiser var det upraktisk med kontaktlinser. Jeg fløy mye og da sov jeg gjerne underveis. Når jeg skulle gå av flyet var øynene knusktørre hver gang. Det ble et problem.

Linser og lavvo

Benn er også mye ute i naturen på jakt og skiturer. – På jaktturer overnatter du gjerne i lavvo. Da er det en utfordring å skifte linser. Briller brukte jeg nesten aldri ute i naturen på grunn av dugg. Briller på vinterjakt er håpløst.

– Med en styrke på minus 8 er det vel ikke mye du kan utrette uten briller eller linser? – Nei, da jeg tok av meg linsene på badet måtte jeg ha briller for å finne fram til senga. Jeg så i praksis «ingenting».

Særlig på reiser var det upraktisk med kontaktlinser

Trygg

Benn kan ikke huske at han var spesielt skeptisk. – Jeg følte meg trygg, det var god informasjon i forkant. Det var ikke noe ubehag, synes jeg. Husker at jeg var imponert over hvor raskt det gikk. Jeg bruker å si: fra minus åtte til null på 45 sekunder. Imponerende! Det gode synet kom fort. Allerede dagen etter var han på jobb. – I dag merker jeg at mange av kollegene sliter litt med å se tavla på møterommet vårt. Jeg er en av dem som ser absolutt best. Likedan ute i naturen. Jeg ser stadig rypa på bakken før kompisene mine.

Stabilt i 15 år

Han opplever at synet har vært stabilt i de 15 årene som har gått siden laserbehandlingen. – Jeg vil beskrive synet mitt i dag som veldig bra. Det eneste er at lyskilder har en tendens til å bli omfangsrike når jeg er ute og kjører i mørket. Men jeg ser godt både på nært og langt hold.

Anbefaler

Benn har anbefalt laserkorreksjon til flere kolleger. – Ja, og de har fulgt rådet. Her i administrasjonen i Norgeshus er i alt fire kolleger behandlet ved Trondheim Øyelegesenter.

Første steg

Bestill gratis uforpliktende
forundersøkelse

Her får du vite om du kan korrigere synsfeilen din samt hvilken metode som passer best for deg.