Kvittet seg med briller og slitsomme vaner

ref.jpg

Del denne saken

- Det kan jo ikke kalles en operasjon engang, smiler Arve Vegmo. 

Vegmo forteller begeistret om livet uten briller og om sin opplevelse med Trondheim Øyelegesenter.  
Utrolig profesjonelt og enkelt. En veldig god opplevelse som gikk imponerende raskt, svarer han på spørsmål om hvordan linsebyttet var.  

Blir mindre sliten etter linsebyttet 

Hverdagen har blitt en annen. Vegmo avslører at det ikke bare er brillene han har kvittet seg med. En rekke slitsomme vaner er også lagt på hylla.  

- På butikken tok jeg bilder av etikettene med mobilen før jeg zoomet inn på bildet for å klare å tyde skriften. Når jeg var ute på restaurant måtte jeg få andre til å lese opp menyen for meg og det å fylle luft i bildekkene alene var umulig – jeg klarte jo ikke å se hva som sto på tabellen i bildøra, forteller han oppgitt.  

Energinivået er også høyere. Blant annet er ikke en tur i alpinbakken noe som tapper Vegmo helt lengre.  
 
- Jeg er jo veldig glad i alpint. Synet har heldigvis aldri vært noe problem i bakken, men når jeg kom hjem kjente jeg at det var helt nødvendig å få på seg brillene. Jeg var også mye mer sliten. Det er tydelig at jeg ubevisst brukte mye krefter på å anstrenge meg for å se.  
 

Ivaretatt og trygg hele veien 


Vegmo forteller at han bruker forsvinnende lite tid på å tenke på syn og for lengst har blitt vant til en hverdag med færre hindringer og mer energi. Den utadvendte og trivelige 59-åringen forteller åpenhjertig at han brukte tid på å bestemme seg.  
 
Det er jo tross alt en stor investering. Dog er det absolutt lønnsomt på sikt og jeg tvilte ikke et sekund på at resultatet kom til å bli bra.

Vegmo forteller at han følte seg veldig godt ivaretatt allerede på forundersøkelsen.  


- De kartla og kom med et forslag. Optiker Kyrre Skjøstad tok forundersøkelsen og konfererte med øyelege og kirurg Kyrre Olsen Meberg. De kvalitetssikret, sjekket og diskuterte. Jeg følte meg veldig trygg. 


Hjem fra forundersøkelsen fikk han med seg noen brosjyrer som han skummet igjennom før han en uke senere gjennomførte linsebyttet – og rettet et feilfritt blikk fremover.  


-          Det er bare fordeler! 


Til andre som er i tenkeboksen, vil Vegmo si som en kompis sa til han:  

- Hvor lenge skal du vente da? Er det ikke bedre å bare få det gjort? 

Vegmo smiler og understreker at hans klare råd til deg som vurderer synskorrigerende behandling er å starte prosessen og bestille en forundersøkelse. Selv ser han ingen grunn til ikke å ta steget. 

- Det er bare fordeler! 

Første steg

Bestill gratis uforpliktende
forundersøkelse

Her får du vite om du kan korrigere synsfeilen din samt hvilken metode som passer best for deg.