Verdt prisen

Behandling: Grå stær
Inger-Drysdale-01.jpg
Del denne saken

Inger D. Drysdale ville ikke stå i behandlingskø for grå stær.

Drysdale har bodd 40 år i USA og nyter nå pensjonistlivet på Oppdal. Hun har arbeidet både som fotograf og flyvertinne. – Kontaktlinser har jeg brukt siden jeg var 20 år. Briller gikk jeg også meg. Jeg måtte ha styrke på over +7, uten synshjelpemidler så jeg nesten ikke i det hele tatt.

De siste årene var hun plaget med svimmelhet, noe hun trodde kom av at styrken på linsene ikke var riktig. – Jeg oppsøkte dr. Helene Laukeland på Klinikk Øyeblikk. Hun fant ut at jeg både hadde skjeve hornhinner og grå stær. En ganske deprimerende beskjed, syntes jeg.

Det var verd prisen å få dette gjort med en gang på en privat klinikk

Utålmodig

Inger dro hjem og begynte å lese om grå stær. Hun bestemte seg ganske raskt for operasjon. – Jeg var utålmodig. I min alder vil jeg jo ha så god synskvalitet som mulig. Dersom jeg skulle opereres av det offentlige helsevesenet, måtte jeg vente i et halvt år.

Hun spurte legen om det ikke var mulig med privat grå stær-operasjon. – Og det var det jo. Jeg meldte meg hos Trondheim Øyelegesenter og plutselig satt jeg der døsig på Valium, klar til behandling.

I trygge hender

– Hvordan opplevde du selve behandlingen?

– Jeg følte hele tiden at jeg var i trygge hender. Det eneste ubehaget var at øyet måtte sperres opp. Ellers var det helt greit, ingen smerte.


Rett etterpå tok hun på seg de store beskyttelsesbrillene. Disse skulle hun ha på seg resten av dagen og om natta. – Jeg overnattet på hotell og var nede og spiste om kvelden. Det viste seg at det var en studentfest i de samme lokalene, der folk hadde kledd seg ut. Da var det en som hilste til meg. Han trodde åpenbart at damen med de store brillene var en del av partyet.

Verd prisen

Inger mener det var verd prisen å få grå stær- operasjonen gjort med en gang framfor å vente. – Jeg ser fenomenalt godt. I alle år har jeg drevet med linser og rensevæske. Det har vært et styr, en stadig redsel for å miste linsene. Nå kan jeg dra på safari i Afrika og ligge i telt. Det blir et mye enklere liv. Jeg ser som en ørn og er veldig fornøyd med resultatet.

Første steg

Bestill gratis uforpliktende
forundersøkelse

Her får du vite om du kan korrigere synsfeilen din samt hvilken metode som passer best for deg.